fredag 29. januar 2021

500 års jubileum - logo


Nysgjerrig på betydningen av #SantoNinoAt500 - logoen?


Femkantformen (5 sider) betyr de fem fargerike århundrene med kristendom på Filippinene.  Det representerer også det kristne samfunnet som ble bygget gjennom tro.


 Hendene som holder Sto.  Niño representerer symbolsk Faderens stadige tilstedeværelse i samfunnet.  Sto.  Niño-bildet som holdes av Faderen er gitt til menneskeheten.  Som sagt i evangeliet, “I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  Ordet ble kjøtt og bosatte seg blant oss.  Vi har sett hans herlighet, herligheten til den eneste Sønnen, som kom fra Faderen, full av nåde og sannhet. ”  (Johannes 1: 1; 14)


 Bølgene og galleonen gir oss et bilde av hvordan bildet ble brakt til øya.  Videre representerer det også vår reise med livet.  Til tross for livets storm fortsetter vi å seile i tro på at vi aldri er alene.


 Kartet over Cebu representerer øya der Sto.  Niño-bildet fant sitt hjem.


 De tilbedende hendene skildrer skikken og tradisjonen knyttet til hengivenheten til det hellige barnet.  Første hånd som bærer et lys representerer dansingen av den tradisjonelle Sinulog, som gjøres av lysleverandørene som ber og danser foran Basilica Minore del Sto.  Niño de Cebu.  I mellomtiden representerer andrehånden viften til hengivne når de synger Gozos til Senor Sto.  Niño de Cebu kjent som Bato Balani sa Gugma (Magnet of Love).


 500-tallet betyr 500-årsjubileet for ankomsten av det mirakuløse bildet av Sto.  Nino de Cebu.


 For å lære mer om 500-årsjubileet for ankomsten av det mirakuløse bildet av Sto.  Niño de Cebu og hvordan vi feirer det, besøk https://www.santonino500.com/



Share |

Ingen kommentarer: