onsdag 13. mai 2009

Rosenkransen?


Når man undersøker og konverterer til den Katolske kirke, er det for en Lutheraner mye nytt. Noe som for meg, var Rosenkransen. Fjernt, mystisk, og tenkte; "dette får jeg ikke grep på!" Det skulle vise seg totalt anderledes. Rosenkransen er, for å ta hvordan den ser ut og litt historie. Jeg siterer fra www.katols.no Sitat;

Hva er bakgrunnen for rosenkransbønnen?

Tidlig ble det vanlig blant de kristne (særlig munkene) å be Bibelens salmer, og tallet 150 for rosenkransen stammer nok fra de 150 Salmer. Som botsbønner og ved begravelser kunne munkene be grupper av salmer, vanligvis 10 eller 50 (i rosenkransen én dekade eller én gjennomgang av kransen). Vanlige folk hadde ikke tilgang til bibelhåndskrifter, og de kunne etter hvert heller ikke forstå latin. Da erstattet de salmene med Fader vår, og etter hvert også med Hill deg, Maria. Det var et behov for å telle bønnene, og tellekjeder kom inn i bildet, antagelig fra islam.

Navnet "rosenkrans" oppstod etter en gammel legende, som vi kjenner fra det 13. århundre: En troende som æret Maria, hadde som vane å flette en krans av roser og legge den omkring en Maria-statue. En dag fikk han i et syn vite at Jomfru Maria ville sette større pris på en krans som bestod av 50 "Ave Maria". Disse bønnene ville i Guds mors hånd bli til roser som hun kunne flette den vakreste "rosenkrans" av.


Pave Johannes Paul II sa selv om rosenkransen, og nytten av den, at; "for at man skal kunne trenge dypere inn i evangeliet og komme nærmere Jesus Kristus". Hvem ønsker ikke det? Slik har jeg også erfart det. Det må prøves, alt knyttet til tro, må prøves. Og alt Jesu Kristus sa, kan vi daglig prøve; "elsk din neste som deg selv", har vi virkelig prøvd det. Kommet til kjernen i disse vakre ord?

Rosenkransen er ikke lenger mystisk, men jeg undres, over så mye i mysteriene i og ved evangeliet. Det er ofte lett og forklare, men; "en står helt forundret". Det har blitt en kjær hellig "venn".

Dagen i dag, er også feiringen av Vår Frue av Fátima, og de åpenbaringen, til de tre Portugisisk barn, som fikk flere åpenbaringer av Vår Frue av Fátima i 1917. Noe som igjen viser at kirken mottar åpenbaringer, og at vi tror på det. Det stoppet ikke med Jesus Kristus og Det Nye Testamente. Et av hovedbudskapet i disse åpenbaringen, var og bruke rosenkrans for å oppnå fred. Dette var da, mot slutten av 1.verdenskrig, og krig herjet Europa. Budskapet er like aktuelt i dag. Bruk rosenkransen, alle troende, så blir det en mektig bønn, daglig, som går til vår Herre.

Som jeg fritt har kalt Rosenkransen, tatt litt fra moderne markedsføring og teknologi.

Rosenkransen- Connecting people, with God.

Mer om Rosenkransen kan leses på; www.katolsk.no

Jeg vet at Gud vil velsigne deg, som Han har gjort med meg, hvis du ber dine rosenkrans bønner.

Gud,s fred

1 kommentar:

Credo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.